Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Frequently Asked Questions

Reply:

Στο eclass χρησιμοποιείτε τον ίδιο λογαριασμό (όνομα χρήστη και συνθηματικό) που έχετε για τις e-υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Ηλεκτρονική Γραμματεία, VPN, email, κτλ). Απλά, πριν την πρώτη σας είσοδο στο σύστημα θα πρέπει μία και μοναδική φορά να κάνετε εγγραφή στο eclass.

Για να κάνετε εγγραφή:

 1. Ανοίγετε τη σελίδα https://eclass.uth.gr/
 2. Από το μενού Βασικές επιλογές στα αριστερά της σελίδας επιλέγετε Εγγραφή.
 3. Στη σελίδα που εμφανίζεται επιλέγετε λογαριασμό Εκπαιδευόμενου (Φοιτητή) και Πιστοποίηση με χρήση Ιδρυματικού Λογαριασμού ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ .
 4. Δίνετε το όνομα χρήστη και συνθηματικό που σας έχει αποσταλεί από την Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης και Κέντρο Δικτύου Τηλεματικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πατάτε Υποβολή.
 5. Μετά την επαλήθευση των στοιχείων σας από το eclass, συμπληρώνετε τα υπόλοιπα στοιχεία.
 6. Ο λογαριασμός σας στο eclass έχει δημιουργηθεί. Μπορείτε πλέον να το χρησιμοποιείτε δίνοντας το όνομα χρήστη και το συνθηματικό σας στην κεντρική σελίδα του eclass και επιλέγοντας Είσοδος.

Reply:

Η πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ) έχει ενοποιηθεί σε νέα πλατφόρμα που περιλαμβάνει τα μαθήματα όλων των προγραμμάτων σπουδών (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών) του ΠΘ από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και μετά. Όλοι οι φοιτητές πρέπει να πραγματοποιήσουν εκ νέου εγγραφή.

Όσον αφορά τα παλιά αρχεία έχετε πρόσβαση στην παλιά πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης από τη διεύθυνση http://archive.eclass.uth.gr (στα παλιά αρχεία οι φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών των πρώην ΤΕΙ (βλ. Συμβούλιο Ένταξης) έχουν πρόσβαση από τη διεύθυνση https://e-class.teilar.gr/ [για το πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας] και http://eclass.teiste.gr/ [για το πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Λαμία)])

Reply:

Αφού συνδεθείτε στην πλατφόρμα με τα στοιχεία σας κάντε κλικ στο Εγγραφή σε μάθημα (πάνω δεξιά). Εμφανίζονται τα μαθήματα της σχολής σας. Στην συνέχεια  τσεκάρετε το αντίστοιχο μάθημα. Η εγγραφή σας έχει πραγματοποιηθεί, το μάθημα που επιλέξατε θα είναι μέσα στο χαρτοφυλάκιο σας. Αν το μάθημα που σας ενδιαφέρει είναι κλειδωμένο, στέλνετε αίτημα εγγραφής στον εκπαιδευτή.

Reply:

Εναλλακτικά αναζητήστε το μάθημα δίνοντας τον τίτλο του στο  "Αναζήτηση.." πάνω δεξιά. Αν εξακολουθείτε να μην το εντοπίζεται παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας [eclasshelp@uth.gr].

Reply:

Το συνθηματικό έχει οριστεί από τον διδάσκοντα του μαθήματος. Επικοινωνήστε μαζί του για να σας ενημερώσει σχετικά.

Reply:

Το μάθημα έχει οριστεί «κλειστό» από τον διδάσκοντα του μαθήματος. Μπορείτε να κάνετε κλικ στον τίτλο του και θα οδηγηθείτε σε μια φόρμα όπου θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε αίτηση εγγραφής στο μάθημα. Ο καθηγητής θα κάνει δεχτεί την αίτηση εγγραφής σας, εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον διδάσκοντα του μαθήματος.

Reply:

Στην Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης το email που χρησιμοποιείται είναι αποκλειστικά το ιδρυματικό σας email με μορφή ....@uth.gr. Δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης e-mail άλλου παρόχου.

Reply:

Όταν συνδεθείτε με τα στοιχεία σας στην πλατφόρμα,

 1. Από την δεξιά πάνω γωνία της πλατφόρμας όπου αναγράφετε το όνομα του χρήστη. Επιλέγετε «το προφίλ μου»
 2. Στην συνέχεια το εικονίδιο «Αλλαγή»
 3. Στην συνέχεια από το πεδίο Γλώσσα επιλέγετε την επιθυμητή γλώσσα.
 4. Στο τέλος της σελίδας υπάρχει το κουμπί «Υποβολή» για αποθήκευση των αλλαγών σας.

Reply:

Όλοι οι εκπαιδευτές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχουν εισαχθεί αυτόματα και μπορείτε να συνδεθείτε στην πλατφόρμα με τα αναγνωριστικά που σας έχουν προμηθεύσει από την Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης και Κέντρο Δικτύου Τηλεματικής. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορέσετε να συνδεθείτε ακολουθήστε τα βήματα στην συνέχεια.

Για την απόκτηση νέου λογαριασμού εκπαιδευτή στην πλατφόρμα ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Ανοίγετε τη σελίδα https://eclass.uth.gr/
 2. Από το μενού Βασικές επιλογές στα αριστερά της σελίδας επιλέγετε Εγγραφή.
 3. Στη σελίδα που εμφανίζεται επιλέγετε λογαριασμό Εκπαιδευτή και Αίτηση Νέου Λογαριασμού
 4. Στην Αίτηση εγγραφής εκπαιδευτή, θα πρέπει να δηλώσετε το ιδρυματικό σας email, καθώς και το όνομα χρήστη θα είναι το πρώτο μέρος από το email σας.

Μετά από έλεγχο της αίτησης σας από το αρμόδιο προσωπικό θα ενημερωθείτε με σχετικό email.

Reply:

Η πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ) έχει ενοποιηθεί σε νέα πλατφόρμα που περιλαμβάνει τα μαθήματα όλων των προγραμμάτων σπουδών (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών) του ΠΘ από το ακαδημαικό έτος 2019-2020 και μετά. Για πρόσβαση στο παλιό υλικό της πλατφόρμας επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://archive.eclass.uth.gr (στο παλιό υλικό των πρώην ΤΕΙ έχετε πρόσβαση από τη διεύθυνση https://e-class.teilar.gr/ [για το πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας] και http://eclass.teiste.gr/ [για το πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Λαμία)])

Reply:

Η δημιουργία μαθημάτων γίνεται από τους διαχειριστές της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης.

Έχουν δημιουργηθεί τα μαθήματα όλα σύμφωνα με τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου. Αν κάποιο μάθημα έχει αλλάξει τίτλο ή δεν υπάρχει παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας [eclasshelp@uth.gr] για να εξετάσουμε την περίπτωση του μαθήματος.

Reply:

Για το λόγο ότι δεν υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση το ποιος διδάσκοντας πραγματοποιεί ποιο μάθημα μπορεί να υπάρχει περίπτωση να μην βλέπετε στο χαρτοφυλάκιο σας τα μαθήματα που έχετε. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας [eclasshelp@uth.gr] για να σας συνδέσουμε με τα μαθήματα σας.