Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης

Συχνές ερωτήσεις

Απάντηση:

Στο eclass χρησιμοποιείτε τον ίδιο λογαριασμό (όνομα χρήστη και συνθηματικό) που έχετε για τις e-υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Ηλεκτρονική Γραμματεία, VPN, email, κτλ). Απλά, πριν την πρώτη σας είσοδο στο σύστημα θα πρέπει μία και μοναδική φορά να κάνετε εγγραφή στο eclass.

Για να κάνετε εγγραφή:

 1. Ανοίγετε τη σελίδα www.eclass.uth.gr.
 2. Από το μενού Βασικές επιλογές στα αριστερά της σελίδας επιλέγετε Εγγραφή.
 3. Στη σελίδα που εμφανίζεται επιλέγετε λογαριασμό Εκπαιδευόμενου και Πιστοποίηση μέσω LDAP.
 4. Δίνετε το όνομα χρήστη και συνθηματικό που σας έχει αποσταλεί από την Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης και Κέντρο Δικτύου Τηλεματικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πατάτε Υποβολή.
 5. Μετά την επαλήθευση των στοιχείων σας από το eclass, συμπληρώνετε τα υπόλοιπα στοιχεία.
 6. Ο λογαριασμός σας στο eclass έχει δημιουργηθεί. Μπορείτε πλέον να το χρησιμοποιείτε δίνοντας το όνομα χρήστη και το συνθηματικό σας στην κεντρική σελίδα του eclass και επιλέγοντας Είσοδος.

Απάντηση:

Η πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει αναβαθμιστεί και θα πρέπει όλοι οι σπουδαστές να πραγματοποιήσουν εκ νέου εγγραφή. Όσο αφορά τα παλιά αρχεία έχετε πρόσβαση στην παλιά πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης στην διεύθυνση http://archive.eclass.uth.gr

Απάντηση:

Αφού συνδεθείτε στην πλατφόρμα με τα στοιχεία σας κάντε κλικ στο Εγγραφή σε μάθημα (πάνω δεξιά). Εμφανίζονται τα μαθήματα της σχολής σας. Στην συνέχεια  τσεκάρετε το αντίστοιχο μάθημα. Η εγγραφή σας έχει πραγματοποιηθεί, το μάθημα που επιλέξατε θα είναι μέσα στο χαρτοφυλάκιο σας. Αν το μάθημα που σας ενδιαφέρει είναι κλειδωμένο, στέλνετε αίτημα εγγραφής στον εκπαιδευτή.

Απάντηση:

Εναλλακτικά αναζητήστε το μάθημα δίνοντας τον τίτλο του στο  "Αναζήτηση.." πάνω δεξιά. Αν εξακολουθείτε να μην το εντοπίζεται παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας [eclasshelp@uth.gr].

Απάντηση:

Το συνθηματικό έχει οριστεί από τον διδάσκοντα του μαθήματος. Επικοινωνήστε μαζί του για να σας ενημερώσει σχετικά.

Απάντηση:

Το μάθημα έχει οριστεί «κλειστό» από τον διδάσκοντα του μαθήματος. Μπορείτε να κάνετε κλικ στον τίτλο του και θα οδηγηθείτε σε μια φόρμα όπου θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε αίτηση εγγραφής στο μάθημα. Ο καθηγητής θα κάνει δεχτεί την αίτηση εγγραφής σου, εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον διδάσκοντα του μαθήματος.

Απάντηση:

Στην Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης τα email που χρησιμοποιούνται είναι αποκλειστικά το ιδρυματικό σας email. Η επιλογή επεξεργασίας ή αλλαγής του πεδίου email έχει απενεργοποιηθεί.

Απάντηση:

Όταν συνδεθείτε με τα στοιχεία σας στην πλατφόρμα,

 1. Από την δεξιά πάνω γωνία της πλατφόρμας όπου αναγράφετε το όνομα του χρήστη. Επιλέγετε «το προφίλ μου»
 2. Στην συνέχεια το εικονίδιο «Αλλαγή»
 3. Στην συνέχεια από το πεδίο Γλώσσα επιλέγετε την επιθυμητή γλώσσα.
 4. Στο τέλος της σελίδας υπάρχει το κουμπί «Υποβολή» για αποθήκευση των αλλαγών σας.

Απάντηση:

Όλοι οι εκπαιδευτές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχουν εισαχθεί αυτόματα και μπορείτε να συνδεθείτε στην πλατφόρμα με τα αναγνωριστικά που σας έχουν προμηθεύσει από την Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης και Κέντρο Δικτύου Τηλεματικής. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορέσετε να συνδεθείτε ακολουθήστε τα βήματα στην συνέχεια.

Για την απόκτηση νέου λογαριασμού εκπαιδευτή στην πλατφόρμα ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Ανοίγετε τη σελίδα eclass.uth.gr.
 2. Από το μενού Βασικές επιλογές στα αριστερά της σελίδας επιλέγετε Εγγραφή.
 3. Στη σελίδα που εμφανίζεται επιλέγετε λογαριασμό Εκπαιδευτή και Αίτηση Νέου Λογαριασμού
 4. Στην Αίτηση εγγραφής εκπαιδευτή, θα πρέπει να δηλώσετε το ιδρυματικό σας email, καθώς και το όνομα χρήστη θα είναι το πρώτο μέρος από το email σας.

Μετά από έλεγχο της αίτησης σας από το αρμόδιο προσωπικό θα ενημερωθείτε με σχετικό email.

Απάντηση:

Η πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει αναβαθμιστεί. Για πρόσβαση στο παλιό υλικό της πλατφόρμας επισκεφτείτε την διεύθυνση http://archive.eclass.uth.gr

Απάντηση:

Η δημιουργία μαθημάτων γίνεται από τους διαχειριστές της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης.

Έχουν δημιουργηθεί τα μαθήματα όλα σύμφωνα με τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου. Αν κάποιο μάθημα έχει αλλάξει τίτλο ή δεν υπάρχει παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας [eclasshelp@uth.gr] για να εξετάσουμε την περίπτωση του μαθήματος.

Απάντηση:

Για το λόγο ότι δεν υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση το ποιος διδάσκοντας πραγματοποιεί πιο μάθημα μπορεί να υπάρχει περίπτωση να μην βλέπετε στο χαρτοφυλάκιο σας τα μαθήματα που έχετε. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας [eclasshelp@uth.gr] για να σας συνδέσουμε με τα μαθήματα σας.