Γενικές Αρχές Βιοχημείας
ΚΟΝΤΟΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Κατσούλης Κωνσταντίνος
Θεωρία: Ιδιότητες ομάδων και μορίων που συναντάμε στους ζωντανούς οργανισμούς, Ρυθμιστικά διαλύματα (οξέωση αλκάλωση), Κολλοειδή (γάλα)-Αιωρήματα (αίμα), Ώσμωση, αιμόλυση, Ιχνοστοιχεία, Στοιχεία – πηγές, χρησιμότητα από τους οργανισμούς (άζωτο, φωσφόρος, ιώδιο κτλ), Αμινοξέα, Πρωτεΐνες-δομή, ιδιότητες, , Κατάλυση, Ένζυμα κινητική ενζυμικών αντιδράσεων, Αιμοσφαιρίνη, Ρύθμισης ενζύμων, Υδατάνθρακες ιδιότητες, χρησιμότητα, λειτουργία στους ζωντανούς οργανισμούς, Λιπίδια και κυτταρικές μεμβράνες, Μεταφορά ουσιών μέσω των μεμβρανών.
Άσκηση: Κανόνες ασφάλειας στο βιοχημικό εργαστήριο, οδηγίες εκτέλεσης εργαστηριακών ασκήσεων, Αντιδραστήρια και σκεύη εργαστηρίου, Χρήση αναλυτικού ζυγού παρασκευή διαλυμάτων, αραιώσεις διαλυμάτων, Χρήση pH χαρτιού για των Προσδιορισμό του pΗ, Ηλεκτρομετρικός / χρωματομετρικός προσδιορισμός του pΗ, Παρασκευή και χρήση ρυθμιστικών διαλυμάτων (γάλα), Εισαγωγή στην βιοχημική ανάλυση, μέθοδοι ανάλυσης, Ογκομέτρηση οξέος-βάσεως, ρυθμιστική ικανότητα ζωοτροφής, Προσδιορισμός χλωριούχων σε ζωοτροφή, Χρήση φωτόμετρου - Χρωματομετρικός προσδιορισμός Mn++, Φροντιστήριο αναζήτηση και εφαρμογή βιοχημικών μεθόδων από το βιβλιογραφία.
ΛιγότεραΘεωρία: Ιδιότητες ομάδων και μορίων που συναντάμε στους ζωντανούς οργανισμούς, Ρυθμιστικά διαλύματα (οξέωση αλκάλωση), Κολλοειδή (γάλα)-Αιωρήματα (αίμα), Ώσμωση, αιμόλυση, Ιχνοστοιχεία, Στοιχεία – πηγές, χρησιμότητα από τους οργανισμούς (άζωτο, φωσφόρος, ιώδιο κτλ), Αμινοξέα, Πρωτεΐνες-δομή, ιδιότητες, , Κατάλυση, Ένζυμα κινητική ενζυμικών αντιδράσεων, Αιμοσφαιρίνη, Ρύθμισης ενζύμων, Υδατάνθρακες ιδιότητες, χρησιμότητα, λειτουργία στους ζωντανούς οργανισμούς, Λιπίδια και κυτταρικές μεμβράνες, Μεταφορά ουσιών μέσω των μεμβρανών.
Άσκηση: Κανόνες ασφάλειας στο βιοχημικό εργαστήριο, οδηγίες εκτέλεσης εργαστηριακών ασκήσεων, Αντιδραστήρια και σκεύη εργαστηρίου, Χρήση αναλυτικού ζυγού παρασκευή διαλυμάτων, αραιώσεις διαλυμάτων, Χρήση pH χαρτιού για των Προσδιορισμό του pΗ, Ηλεκτρομετρικός / χρωματομετρικός προσδιορισμός του pΗ, Παρασκευή και χρήση ρυθμιστικών διαλυμάτων (γάλα), Εισαγωγή στην βιοχημική ανάλυση, μέθοδοι ανάλυσης, Ογκομέτρηση οξέος-βάσεως, ρυθμιστική ικανότητα ζωοτροφής, Προσδ
Θεωρία: Ιδιότητες ομάδων και μορίων που συναντάμε στους ζωντανούς οργανισμούς, Ρυθμιστικά διαλύματα (οξέωση αλκάλωση), Κολλοειδή (γάλα)-Αιωρήματα (αίμα), Ώσμωση, αιμόλυση, Ιχνοστοιχεία, Στοιχεία – πηγές, χρησιμότητα από τους οργανισμούς (άζωτο, φωσφόρος, ιώδιο κτλ), Αμινοξέα, Πρωτεΐνες-δομή, ιδιότητες, , Κατάλυση, Ένζυμα κινητική ενζυμικών αντιδράσεων, Αιμοσφαιρίνη, Ρύθμισης ενζύμων, Υδατάνθρακες ιδιότητες, χρησιμότητα, λειτουργία στους ζωντανούς οργανισμούς, Λιπίδια και κυτταρικές μεμβράνες, Μεταφορά ουσιών μέσω των μεμβρανών.
Άσκηση: Κανόνες ασφάλειας στο βιοχημικό εργαστήριο, οδηγίες εκτέλεσης εργαστηριακών ασκήσεων, Αντιδραστήρια και σκεύη εργαστηρίου, Χρήση αναλυτικού ζυγού παρασκευή διαλυμάτων, αραιώσεις διαλυμάτων, Χρήση pH χαρτιού για των Προσδιορισμό του pΗ, Ηλεκτρομετρικός / χρωματομετρικός προσδιορισμός του pΗ, Παρασκευή και χρήση ρυθμιστικών διαλυμάτων (γάλα), Εισαγωγή στην βιοχημική ανάλυση, μέθοδοι ανάλυσης, Ογκομέτρηση οξέος-βάσεως, ρυθμιστική ικανότητα ζωοτροφής, Προσδ