Σεμινάριο

Ιστολόγιο

Για την Κατάληψη

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 - 2:18 μ.μ.
- από τον χρήστη ΚΑΡΚΑΝΗΣ ΡΑΦΑΗΛ

Η πλειοψηφία των παρόντων του ΦΣ στη ΓΣ αποφάσισε την κατάληψη και όχι «ελάχιστοι φοιτητές». Φυσικά κάποιοι επιλέγουν να μην παίρνουν μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους συμπολίτες μας που απέχουν από τις εκλογές, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την λήψη αποφάσεων και ντροπή σας που το αναφέρετε.

Εγώ δε βρίσκομαι καθόλου μακριά και είμαι ενδιαφερόμενος φοιτητής για την εμβόλιμη και θα έπρεπε και τα μικρότερα έτη να ενδιαφερθούν, διότι να θυμίσω ότι ο Μέσος Όρος Φοίτησης στο τμήμα μας είναι τα 7.5 έτη.

Αυτό το έμαθα από ανάρτηση του κ. Μπάγκου, του Κοσμήτορα μας, στο Facebook. Τώρα αν άλλαξε, παρακαλώ να με ενημερώσετε. Αμφιβάλλω να έπεσε στα 4 έτη ο Μ.Ο. βέβαια.

Επομένως, αν και δεν τους επηρεάζει τώρα, τους αφορά, γιατί θα είναι στο μέλλον τους, έτσι;

Να θυμίσω και μερικά επιχειρήματα εναντίων της εμβόλιμης:

1) «Δεν είμαστε ΤΕΙ»

2) «Δεν έχουμε αίθουσες»

3) «Δεν υπάρχει αρκετή προσέλευση φοιτητών»

Τα οποία λύνονται εύκολα:

1) Και λοιπόν;

2) Μπορεί να δοθεί παράταση εξεταστικής, ώστε να υπάρχον αίθουσες

3) Δεν είναι περίεργο. Από το 4ο έτος και μετά δεν υπάρχει περιορισμός τους πλήθους μαθημάτων που θα δηλωθούν. Έτσι πολλοί φοιτητές δηλώνουν όλα τα μαθήματα, είτε σκοπεύουν να τα δώσουν, είτε και όχι. Άρα φυσικά και θα υπάρχει φαινομενικά χαμηλή προσέλευση.

Βέβαια, και σε μαθήματα όπως Γενική Παιδαγωγική κ.α., οι δηλώσεις ανέρχονται σε 250+, ενώ στην εξέταση έρχονται καμιά 15αριά φοιτητές, αλλά αυτό δεν σταματά το μάθημα από το να εξετάζεται, σωστά;

Και ξαναλέω ότι αυτό λογικό είναι να γίνεται, διότι δεν υπάρχει κόστος στο να δηλώσεις το μάθημα, γι' αυτό το δηλώνουν όλοι.

Όσον αφορά το Σεμινάριο, να υπενθυμίσω ότι πέρυσι που γινόταν, απαγορεύατε η ίδια να κάνουμε μαθήματα που βοηθούν άμεσα τους φοιτητές στην τωρινή τους ύλη.

Το ξέρω, διότι εγώ ο ίδιος ανέλαβα (μαζί με συμφοιτήτριά μου) δύο σεμινάρια Εισαγωγής Στον Προγραμματισμό.

Εκεί που ετοίμαζα υλικό για να βοηθήσω τους φοιτητές σε αυτά που μαθαίνουν, με ενημερώσατε προσωπικά (και προφορικά) ότι αυτό δεν γίνεται και ότι το Σεμινάριο δεν είναι φροντιστηριακού τύπου μάθημα στους φοιτητές. Και ότι έπρεπε ναι μεν να κάνω Προγραμματισμό, αλλά όχι αυτά που κάνουν τώρα οι φοιτητές.

Έτσι κάναμε Pointers, κάτι που ήταν πολύ προχωρημένο για τους φοιτητές που ούτε συναρτήσεις είχαν κάνει.

Άλλαξε κάτι στο Σεμινάριο και δεν το ξέρω;

Και αν άλλαξε, γιατί δεν μας ενημερώσατε σχετικά με επίσημη ανακοίνωση;

Αναφορικά με τις αναπληρώσεις, ας ρωτήσουν οι πρωτοετείς τους οποίους τρομοκρατείτε, το ότι και μαθήματα να μην χάνονται, εσείς, κ. Αδάμ, μια ζωή κάνετε αναπληρώσεις αναίτια.

Πέραν ότι αργείτε συχνά να ξεκινήσετε το μάθημά σας, και κρατάτε έξτρα ώρες τους φοιτητές (πολλές φορές χωρίς διάλειμμα), πέρυσι γεμίσατε την κενή βδομάδα πριν την εξεταστική με συμπληρωματικές διαλέξεις επειδή πολύ απλά μείνατε μόνη σας πίσω στην ύλη σας.

Στο χέρι σας είναι να μειώσετε την ύλη ανάλογα αν δεν προλαβαίνετε ή φυσικά να οργανωθείτε καλύτερα ώστε να παραμείνει ίδια η ύλη.

Παρακαλώ λοιπόν να μην σπείρετε το τρόμο και τον εκβιασμό στους πρωτοετείς συμφοιτητές μου.

Μπράβο που θέλετε να λύσετε θέματα εξεταστικής, αλλά μιας και τα έχετε ήδη λυμένα, μπορείτε πολύ απλά να τα ανεβάσετε στο eclass ώστε να μπορούμε να τα δούμε όλοι. Ακόμα και οι συνάδελφοι που δεν βρίσκονται στη Λαμία και χρωστάνε τα μαθήματά σας, και έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν και αυτοί τις λύσεις από τα θέματα εξεταστικής (όπως και στο να ζητάνε ευλόγως εμβόλιμη). Ας τα λύσετε και ζωντανά σε Σεμινάριο, αφού επιμένετε.

Να σημειώσω ότι είχα έρθει να δω το γραπτό μου σε μάθημα σας, και έχετε όλες τις λύσεις γραμμένες. Μέρος της συζήτησής ήταν είναι η εξής:

«Μπορώ να αντιγράψω τις λύσεις;»
«Όχι, τι να αντιγράψεις; Αφού τα αλλάζω τα θέματα.»
«Αφού τα αλλάζετε, γιατί να μην τα αντιγράψω;»
«Εεε, κάνε ό,τι θες.»

Δυστυχώς δεν τα πήρα. Μπορείτε να τις ανεβάσετε εσείς τις λύσεις, παρακαλώ;

Ελπίζω να φτιαχτεί η στέγη, που κάθε χρόνο όλο και παραπάνω στάζει, και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή μας (και από γλίστρες, και από το πετούμενο πλεξιγκλάς που από Άγιο δεν σκοτώθηκε κανείς).

Τέλος, αφού πιστεύετε ότι δεν γνωρίζουμε την πραγματικότητα, στο χέρι σας είναι να μας ενημερώσετε καλύτερα. Και να λείπει η ειρωνεία και οι εξυπνάδες.

Καλή συνέχεια.

Σχόλια (0)