Ιούνιος 2025 - οδηγίες παρουσίασης και παράδοσης
- Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2025 - 6:04 μ.μ. -

Η παρουσίαση τη μέρα και ώρα που ορίζεται στο πρόγραμμα θα είναι περιληπτική, ουσιώδης, και δε θα ξεπερνάει τα 5 λεπτά. Θα γίνει με προβολέα και μακέτες - αν υπάρχουν. Στόχος είναι να επισημάνετε τα στοιχεία της πρότασής σας που είναι τα σημαντικότερα. Η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα ασχοληθεί βασικά με αυτό το θέμα, δηλαδή πόσο καίρια και εντατικά παρουσιάσατε τη δουλειά σας. Το υλικό της παρουσίασης περιλαμβάνει τη χαρακτηριστική εικόνα της πρότασης- δες παρακάτω) - κατά τα άλλα είναι ελεύθερο.

(προσοχή η ανάλυση των προβολέων είναι συνήθως της τάξης των 1920x1080 pixels, σε σχέδια με μεγαλύτερη ανάλυση "εξαφανίζονται" πολλές λεπτές γραμμές)

Η παράδοση θα περιλαμβάνει:
1- Ένα αρχείο pdf (multipage) με πρώτη εικόνα τη χρακτηριστική εικόνα του πρότζεκτ σας όπως τη συζητήσαμε στο τελευταίο μάθημα (killer image, εικόνα που μεταφέρει την ουσία της πρότασης, όχι αναγκατικά την περιγράφει) και ό,τι άλλο νομίζετε ότι περιγράφει καλύτερα την πρότασή σας, αρχιτεκτονικά σχέδια, renderings ή/και φωτογραφίες μακέτας με γενικές απόψεις της πρότασης από ψηλά και πιο κοντινές επιλεγμένες προοπτικές απεικονίσεις εξωτερικά ή και εσωτερικά) σε 1 αρχείο pdf με πολλές σελίδες. Το αρχείο αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και πολλά άλλα: σκίτσα, αξονομετρικά, διαγράμματα, πρόχειρα renderings, προμακέτες σε φωτογραφίες, λεπτομέρειες, τμήματα σχεδίων σε μεγαλύτερη κλίμακα κλπ. Να τονίζονται και να εξηγούνται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πρότασης και αποτυπώνεται συνοπτικά η διαδικασία, η εξέλιξη της ιδέας/των ιδεών στη διάρκεια του εξαμήνου. Αν χρειάζονται συνοπτικά επεξηγηματικά κείμενα και σημειώσεις επίσης να περιλαμβάνονται, με τον περιορισμό ότι τα κείμενα επεξηγούν τα σχέδια και όχι το αντίστροφο.
2- Ένα αρχείο pdf 2, 4 ή το πολύ 6 σελίδων με συνοπτική παρουσίαση της εργασίας σας, η διάταξη του οποίου θα ακολουθεί ως πρότυπο (περιθώρια, τίτλοι, κείμενο, γενικές κατευθύνσεις layout) το σχέδιο paradiseA3pagesLayout.dwg - οι γραμμές στο σχέδιο είναι όρια, δεν είναι για να τυπωθούν. Τα σταθερά για όλους στοιχεία είναι οι θέσεις και οι γραμματοσειρές των κειμένων καθώς και η θέση και η διάσταση ενός στοιχείου (δεξιά στη 2η σελίδα).
Τα αρχεία τα στέλνετε στο email paniyiris@gmail.com με wetransfer και με τίτλο paradise_Onomata-Sas (παρακαλώ χρησιμοποιήστε το wetransfer ακόμα και αν είναι μικρά τα αρχεία - απευθείας email έχει τύχει να χαθούν ή να μπουν στα spam στο παρελθόν), το αργότερο την Παρασκευή 1 Ιουλίου.